Nieuws

Ons laatste nieuws

Tijd voor een kostenbewust onderwijs, nú

Voor de toekomst van onze kinderen

Elf miljoen euro aan onbetaalde schoolfacturen, dat bracht het gemeenschapsonderwijs aan het licht. Het debat over betaalbaar onderwijs is terug van nooit weggeweest.

Lees meer

Week van Verbondenheid 2023

Tafel mee van 26 mei tot 4 juni

Doe jij mee met De Langste Tafel? Want samen eten verbindt mensen over leeftijden en culturen heen.

Lees meer

Sloop muren tussen mensen

Opbouwwerker Karima over de Bond zonder Naam-spreuk

Met de Week van Verbondenheid nodigen Bond zonder Naam en SAAMO je uit om op te komen voor meer menselijke warmte en oprechte verbinding. Om muren te breken. Muren waarachter eenzaamheid schuilgaat en muren tussen mensen. Karima Boutliss is opbouwwerker bij SAAMO Limburg. Als ervaringsdeskundige weet zij dat er veel verdriet en eenzaamheid schuilt achter […]

Lees meer

Solidair met bewoners en opbouwwerkers in Denderleeuw

Het gemeentebestuur van Denderleeuw besloot de samenwerking met SAAMO Oost-Vlaanderen na jarenlange positieve beoordelingen stop te zetten. Deze beslissing kunnen we niet begrijpen. Het raakt aan een belangrijk aspect van het opbouwwerk: het beleid als geëngageerde en kritische compagnon de route uitdagen om een sterk sociaal beleid vorm te geven.

Lees meer

Gezondheids-, kook- en creaprojecten versterken daklozen

Café Anoniem is zoveel meer dan een daklozenopvang

In Café Anoniem kunnen bezoekers goedkoop eten, drinken, douchen, hun gsm opladen, kleren wassen, spullen opbergen in lockers … Dit dienstenaanbod is niet louter een doel op zich. Het is tegelijkertijd een middel om dak- en thuislozen te versterken.

Lees meer

Buurtiftar verbindt 100 moslims en niet-moslims

Samen de vasten breken in het buurthuis van Waterschei

In de Genkse wijk Waterschei kwamen 100 moslims en niet-moslims samen om de vasten te breken en een ‘Nacht in de Ramadan’ te beleven. Al voor de 3de keer genoten buurtbewoners en bezoekers een nacht lang van warme gesprekken, sfeervolle tradities en multiculturele gerechten in het buurthuis.

Lees meer

Hoe kan je als school beter communiceren met kwetsbare gezinnen?

10 tips van (groot)ouders in armoede

Hoe bouw je een rijke relatie op met ouders in armoede? (Groot)ouders van armoedevereniging OnderOns in Sint-Truiden hebben 10 tips voor scholen om hun communicatie beter af te stemmen op kwetsbare gezinnen. Gelijke onderwijskansen en ouderbetrokkenheid gaan immers hand in hand.

Lees meer

OverLeven: locatietheater over samenleven en verbinding

Sociaal-artistiek theater gespeeld en gemaakt door Genkenaren

Bewoners van Genk speelden mee met ‘OverLeven’: een theatervoorstelling in openlucht die je als toeschouwer al wandelend beleefde. Het theater groeide uit de verhalen van de wijk Vlakveld en de eigen ervaringen rond samenleven van een diverse groep Genkenaren.

Lees meer

Forumtheater ‘De Woonknoop’ van OnderOns

Een interactieve voorstelling die de knopen in huisvesting toont

Al 3 keer stond OnderOns op de planken met de theatervoorstelling ‘De Woonknoop’. Daarmee wil de Truiense armoedevereniging aankaarten hoe moeilijk het is voor mensen met een klein budget om een degelijke woning te vinden.

Lees meer

Wereld Sociaal Werk Dag 2023

Een terugblik op een inspirerende en verbindende dag

Op 21 maart, de wereld sociaal werk dag, kwamen meer dan 130 sociale professionals in Hasselt samen om elkaar te inspireren en inhoudelijk te verbinden. Dit jaar stond deze dag in het teken van het recht op (kwaliteitsvol en betaalbaar) wonen, gekoppeld aan duurzaamheid en energie. We maakten een terugblik via een video met enkele […]

Lees meer

Zwart op wit komen we op tegen racisme en discriminatie

Het verhaal achter ons filmpje over superdiversiteit

Op 21 maart, de internationale dag tegen racisme en discriminatie, willen we je inspireren met een bijzondere video. In de hoofdrol: een superdiverse groep van 10 mensen uit onze projecten die onderling gelijkenissen zoeken én vinden met respect voor elkaars verschillen.

Lees meer

Jaarverslag 2022

Onze realisaties voor jullie opgesomd

In ons digitaal jaarverslag blikken we terug op wat we in 2022 samen met jullie verwezenlijkt hebben. 

Lees meer