Sonja & Mildred, crea-vrijwilligers

Week van de Vrijwilliger #2

Sonja en Mildred leerden elkaar jaren geleden kennen bij armoedevereniging Ons Centrum. Ze werden er vrijwilligers én vriendinnen.

 

Beschermhoezen voor laptops

 

Sonja: “Ik naaide 65 beschermhoezen voor de laptops van de Digibieb met stof van een bezoeker. Ik heb maar alleen en heb tijd.”

 

 

Een digibieb is een gratis laptopuitleendienst voor kwetsbare gezinnen met kinderen in de lagere school. Wie een laptop uitleent, krijgt een rugzak en beschermhoes om hem veilig in op te bergen. Je krijgt ook een draadloze muis en headset in bruikleen.

 

 

Muurschildering in de pluktuin

 

Sonja: “Afgelopen zomer ging ik water geven in onze nieuwe pluktuin. Als we nu eens die muur schilderden, dacht ik, dat komt toch heel anders over.

 

Mildred had in onze ontmoetingsruimte al een mooie wandschildering met een boom gemaakt. Dus klopte ik bij haar aan.”

 

muurschildering

 

Mildred: “Natuurlijk wilde ik meehelpen. We zijn er gewoon aan begonnen. Meteen met verf op de muur zonder eerst een ruwe schets of tekening op voorhand.”

 

muurschildering

 

Ons pluktuintje ziet er nu veel gezelliger uit. Dat is fijn voor onze bezoekers en vrijwilligers.”

 

Beste vriendinnen dankzij Ons Centrum

 

Sonja: “We leerden elkaar kennen via Ons Centrum. We waren allebei in dezelfde periode onze man verloren, beiden waren militairen. Dat zorgde meteen voor een band.

 

Omdat we alle twee alleen wonen, waren we tijdens de lockdown elkaars ‘knuffelcontact’. Afgelopen zomer gingen we zelfs voor het eerst samen op reis: enkele dagen naar zee.”

 

muurschildering