Week van Verbondenheid 2024

Sloop muren tussen mensen van 30 mei tot 9 juni

Met de Week van Verbondenheid nodigen Bond zonder Naam en SAAMO je uit om op te komen voor meer menselijke warmte en oprechte verbinding. Om muren te breken. Muren waarachter eenzaamheid schuilgaat en muren tussen mensen.

 

We hebben jou nodig, dus doe mee aan De Langste Tafel! Samen eten verbindt mensen over grenzen heen. Met Langste Tafels verspreid over heel Vlaanderen brengen Bond zonder Naam en SAAMO mensen samen voor nieuwe ontmoetingen, echte gesprekken en fijne verbindingen.

 

Doe je mee?

 

Organiseer een etentje of voorzie een hapje onder buren, met je vereniging, op het werk of schuif gewoon aan.

 

logo WvV

 

De Langste Tafel

 

In elk dorp, in elke stad, waar je ook woont of werkt, kan je een gezellige maaltijd delen met vrienden, buren of collega’s. Van soep tot sla, van zoet tot zout, alles is mogelijk. Jij zet een lekkere maaltijd op tafel en nodigt uit, wij zorgen voor materiaal om van je etentje een moment van echte verbinding te maken. Geen organisatietalent? Dan kan je hier plekken vinden waar jij gewoon mag aanschuiven.

 

Wie?

 

Jij!
En natuurlijk verenigingen, buren, dorpsrestaurants, volkskeukens, steden en gemeenten, bedrijven en iedereen die maar wil!

 

Wanneer?

 

Kies zelf een geschikt moment tussen 30 mei en 9 juni 2024.
En registreer hier. Dan nemen we jouw Langste Tafel mee in het overzicht op de website van de Week van Verbondenheid.

 

Hoe?

 

Zoek je inspiratie om methodisch aan de slag te gaan tijdens je Langste Tafel en wissel je graag ideeën uit met andere organisatoren van Langste Tafels? Kom dan naar ons inspiratiemoment op donderdag 28 maart van 13u tot 16u in Dienstencentrum Terhooie (Hooiplaats 14/2) in Genk.

 

Kan je er niet bij zijn en wil je de info achteraf krijgen? Stuur dan een mailtje naar karima.boutliss@saamolimburg.be.

 

Met deze materialen kan je alvast aan de slag gaan:

 

wvv

 

Enkel meedoen en aanschuiven?

 

Schuif aan deze Langste Tafels aan.

 

onderons WvV