Week van Verbondenheid 2022

Tafel mee van 27 mei tot 5 juni

Doe jij mee met De Langste Tafel? Want samen eten verbindt mensen over leeftijden en culturen heen.

 

Van 27 mei tot 5 juni organiseren SAAMO en Bond zonder Naam de Week van Verbondenheid. Na 2 coronajaren is de Langste Tafel er weer. Deze Tafel is hét symbool van de Week van Verbondenheid tegen eenzaamheid en uitsluiting.

 

Doe mee

 

Op www.weekvanverbondenheid.be vind je alle Langste Tafel-activiteiten van dorpsrestaurants, scholen, bedrijven, woonzorgcentra, verenigingen, buurthuizen … Van samen pannenkoeken eten tot een buurtfeest, een spaghetti-avond, een collegalunch …  Het gaat om samen gezellig eten delen aan een lange tafel met fijne gesprekken en veel menselijke warmte en solidariteit.

 

Organiseer mee

 

Wil je zelf een Langste Tafel organiseren? Graag! Breng je buren, collega’s, school, familie of vrienden samen. Of nodig met je vereniging mensen uit die je misschien nog niet zo goed kent. Je mag ook bestaande initiatieven (je werklunch, familiefeestje, clubactiviteit … ) in een Week van Verbondenheid-jasje steken.

 

Placemats, affiches, gespreksstarters

 

Wij helpen je een gezellige Tafel te organiseren met een handig lijstje tips en tricks. Gebruik onze placemats of download affiches en 100 gespreksstarters in verschillende talen.

 

placemat

 

Registreer je Tafel

 

Meld je Langste Tafel zeker aan op onze website www.weekvanverbondenheid.be. Zo verbinden we alle tafels over heel Vlaanderen virtueel met elkaar.