Bezoek de expo ‘SAMEN – Leven’

Foto- en audiotentoonstelling 30 jaar SAAMO Limburg

Al 30 jaar lang doet SAAMO Limburg aan opbouwwerk in de provincie Limburg. Al 30 jaar lang zoeken we samen naar oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals armoede en uitsluiting.

 

En dat willen wij tonen. De foto- en audiotentoonstelling ‘SAMEN – Leven’ biedt een inspirerende blik op geëngageerde mensen die zich dagelijks inzetten om het samenleven in hun buurt, stad of dorp te bevorderen. SAAMO Limburg neemt je mee in de verhalen van mensen en toont hoe we samen uitsluiting aanpakken in Limburg.

 

expo

Opbouwwerk doe je niet vanachter een bureau, wel op publieke plekken zoals buurthuizen en pleintjes.

 

Vrijwilligers in de spotlights

 

De tentoonstelling brengt niet alleen de professionele opbouwwerkers in beeld. Ze plaatst ook 5 van de 488 SAAMO-vrijwilligers in de spotlights. De vrijwilligers pakken mee uitsluiting aan via werkgroepen, workshops, huiswerkbegeleiding, tweedehandswinkeltjes, buurttuinen en andere buurt- en verenigingsactiviteiten.

 

Nasira is vrijwilliger bij de SAAMO-buurtwerking in Meulenberg. Wie de expo bezoekt, kan haar verhaal beluisteren. Nasira: “Ik werkte bij het Rode Kruis, toen ik plots moest kiezen tussen mijn carrière en mijn gezondheid. Door mijn epilepsie moest ik een herseningreep ondergaan. Iemand overtuigde me om mee te doen met de activiteiten van de buurtwerking. Stilaan leerde ik allemaal vaardigheden. Eerst zag ik mezelf alleen als een vrouw met een beperking, maar eigenlijk heeft iedereen beperkingen én vaardigheden. Ik ontdekte dingen over mezelf: dat ik bijvoorbeeld kon bloemschikken. Mijn wereld werd groter: qua mensen en qua zelfkennis. Mijn vrijwilligerswerk versterkt mijn gevoel dat ik iets beteken en bij de maatschappij hoor ondanks mijn beperking.”

 

 nasira
> Beluister hier het verhaal van Nasira

 

Kom jij ook een kijkje nemen?

 

  • van dinsdag 17 oktober tot en met zondag 5 november
  • doorlopend van 9u – 17u
  • ZLDR Luchtfabriek, Marktplein 5, 3550 Heusden-Zolder
  • Wil je met een groep komen? Laat iets weten via joke.aerts@saamolimburg.be

 

expo

Voorleesactiviteiten stimuleren de taalontwikkeling van kinderen in Beringen.