Ondersteunend medewerker Café Anoniem (Hasselt)

SAAMO Limburg is op zoek naar een ONDERSTEUNEND MEDEWERKER (winterwerking). Met een tewerkstellingsgraad van 70% – 100%, gedurende 5 maanden en legt voor deze functie een werfreserve aan.

 

  • Je staat in voor het verkennen, plannen, uitvoeren en evalueren van opbouwwerkprojecten.
  • Je zet in op het garanderen van grondrechten voor maatschappelijk kwetsbare groepen.
  • Je versterkt achtergestelde individuen en groepen zodat zij meer greep krijgen op hun situatie en hun omgeving. In de projecten staan groepsprocessen, participatie, empowerment en emancipatie van de doelgroep centraal.
  • Daarnaast werk je ook beleidsgericht om te komen tot structurele veranderingen voor gemeenschappelijke problemen van die achterstelling.
  • Je levert een bijdrage aan de uitbouw van de organisatie en de sector.
  • Je zal deze functie uitoefenen in nauwe samenwerking en afstemming met je coach en je collega’s.

 

Je voert deze taken uit in het project Café Anoniem. Café Anoniem, dé plek met de laagste drempel in Hasselt, is in de winter dagelijks geopend en in de zomer 6 dagen op 7 geopend. Vijf opbouwwerkers en een enthousiaste groep vrijwilligers zetten zich in om een warme thuis te creëren voor de dak- en thuislozen van Hasselt en omgeving. Zij hebben vooral nood aan een gezellige ontmoetingsplaats met een dienstenaanbod zoals onder andere was- en douchemogelijkheden, betaalbare maaltijden, computergebruik met gratis wifi, een oplaadstation voor GSM’s, de beschikbaarheid van lockers om persoonlijke spullen veilig in op te bergen, een rollend huurwaarborgfonds. Via een projectmatige insteek zetten de opbouwwerkers in op het versterken van de doelgroep en het aankaarten van knelpunten bij het beleid.

 

☛  Bekijk de vacature en jobomschrijving hier  ☚